8 Ağustos 2016 Pazartesi

EV DEKORASYONUNDA SON MODA TRENDLER

 Ev dekorasyonları ve yaşam alanlarımız için yapılan tasarımlar mevzu olduğunda her sene yeni trendler ve konseptler ön plana çıkmaktadır. Tabi ki de evlerimizi her yıl yeni dekorasyon trendlerine göre yeniden dizayn etmemiz ve tekrardan yenilememiz mümkün olmamaktadır. Ancak ufak ufak dokunuşlarla da dekorasyon modasını yakalayabilmemiz mümkündür. Bu yıl da öne çıkacak ve çokça göreceğimiz dekorasyon trendlerinin neler olacağı çoktan belirlenmektedir. Her ne kadar geçtiğimiz yıllarda oldukça trend olan beyaz mutfaklar hâlâ o zarif etkisini sürdürse de, geçen senenin ortalarında yaygınlaşmaya başlayan çift renkli mutfak dolabı uygulamaları bu yılın mutfak dekorasyonun parlayan yıldızı olacak gibi görünmektedir.

 Üst mutfak dolaplarının alt mutfak dolaplarıyla oluşturduğu tezadın odaya ayrı bir derinlik ve ferahlık kattığı bu uygulama önümüzdeki yıllarda da göz önünde olacak gibi görünüyor. Siyah metal mutfak aletleri, 2016 yılında mutfak dekorasyonlarında sık sık karşımıza çıkacak olan bir diğer tasarım unsurudur.Masif yemek takımı bu tür mutfak tasarımınıza daha fazla güzellik katacaktır. Siyah paslanmaz çelikten imal edilmiş mutfak aletleri trend olacaktır. Metalin endüstriyel ve çağdaş izleminin, siyahın karizmatik duruşuyla bir araya geldiği mutfak araç ve aksesuarları, mutfaklarda modern ve tarz sahibi bir görünüm kazandırmaktadır. Geniş parkelerin, yer döşemelerinde bu sene yine hakimiyeti ele geçireceği tahmin ediliyor. Ekstra uzun ve geniş parkelerin uygulandığı yaşam alanları ferah ve konforlu olmalarıyla dikkat çekmesiyle beraber niş uygulamaları, son birkaç yıldır giderek daha da yaygınlaşan uygulamalar dır. Bu yıl da popülaritesini koruyarak ve yaşam alanlarına hareketli ve ferah bir zenginlik katmaya devam etmektedir. Özellikle duvar ve tavan nişlerinin içinden yayılan ışık, yeni aydınlatma sistemlerinin temelini oluşturarak, depolama alanına sahip büyük mutfak adaları bugünlerde şüphesiz modern mutfakların en tutulan unsurlarından biri olarak karşımıza çıkmaktadır. 2016'da da mutfaklarda ki yerlerini biraz daha sağlamlaştırılarak, ufak bir farkla karşımıza çıkıyorlar. Bu yıl basit bir tezgâh şeklinde tasarlanan mutfak adaları değil de, geniş, oturaklı ve etrafında bol depolama alanı barındıran mutfak adaları öne çıkmaktadır. Çerçeveli banyo aynaları, banyolarda kullanılan bu aynalar son yıllarda giderek minimalleşerek çerçevesiz ve dikkat çekmeyen banyo unsurlarına dönüşmüştür.

 Bu yıl ise geniş ve gösterişli çerçeveli aynaların banyolarda başrolü yeniden alacağı görülmektedir. Yaşam alanı hissi veren banyolar ile banyolardaki bir diğer değişimi görmüş olacağız. Bu banyolarda sandalyeler, koltuklar, yeşil bitkiler, halılar ve bunlar gibi tasarım unsurlarıyla banyoları o soğuk ve sadece işleve yönelik tasarımdan kurtaran ve ortama yaşam alanı sıcaklığı ve hissi veren dokunuşlar olacaktır. Salonunuzdaki odak noktası televizyon ise, yerleşim ve düzenlemede değişiklikler yapma isteyebilirsiniz çünkü bu yıl teknoloji amaçlı yaşam alanları yerini samimi ve insan iletişimine dayalı sosyal alanlara bırakmaktadır. Eğer siz de bu yılın samimi ve doğal trendlerini yakalamak istiyorsanız televizyonu bir köşeye almanız ve salonunuzun oturma alanını sohbet ve sosyalleşme amaçlı bir tasarımla yeniden düzenlemeniz gerekecektir. Bunu gerçekleştirmek için modern köşe koltukları odanızın tasarımına güzellik katacaktır. Televizyon köşenizi de modern duvar üniteleriyle doldurabılırsınız. Bu senenin bir diğer trendi de güneşlenme alanlarıdır. Evlerin içinde yaratılan güneşlenme alanları ile samimi ve sıcak ortamlar var olacaktır. Evinizin çok güneş alan bölgesinde samimi bir oturma alanı oluşturarak siz de bu konforlu ve sıcak trendin zevkini çıkarabilirsiniz. Yukarıdaki önerilere isabet edecek birçok tamamlayıcı mobilya orneklerini görüntülemek için tıklayınız

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder